Παρασκευή 2/5: Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών μπλόκαρε με κινητοποίηση τις αυξημένες εισφορές στην Αθήνα

Σήμερα Παρασκευή 2/5 πραγματοποιήθηκε από τις 8 το πρωί μπλοκάρισμα από την Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών οποιαδήποτε έκδοση γραμματίου είσπραξης με αυξημένες εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ (Κολοκοτρώνη 4).
Μηχανικοί μπήκαν πρώτοι στον 1ο όροφο στα γκισέ, όπου διαπιστώσαμε ότι πράγματι έχουν επιβάλει τις νέες αυξημένες εισφορές, ενημερώσαμε τους παριστάμενους συναδέλφους και τους υπαλλήλους ότι αυτό αποτελεί μια παράνομη και αντικοινωνική ενέργεια και επί τόπου μπλοκάραμε οποιαδήποτε έκδοση γραμματίου είσπραξης με αυξημένες εισφορές.

Οι αυξήσεις έχουν περαστεί και αναδρομικά μόνο για όσους χρωστούν εισφορές προηγουμένων ετών, σε όσους έχουν εξοφλήσει μέχρι και το 2013, έχουν περαστεί αυξήσεις μόνο για το Α εξάμηνο 2014 (δείγμα και αυτό της προχειρότητας και των παρανομιών της διαδικασίας).

Όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του Ταμείου συνεχίστηκαν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα (θεωρήσεις βιβλιαρίων, λοιπές πληρωμές, εκδόσεις βεβαιώσεων, ασφαλιστικές ενημερότητες κλπ). Οι υπάλληλοι του ταμείου συμπαραστάθηκαν έμπρακτα στην κινητοποίησή μας εξυπηρετώντας τους συναδέλφους.

Οι συνάδελφοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία εκδήλωναν τη συμπαράσταση τους και κανείς δε ζήτησε να πληρώσει.

Επίσης να αναφέρουμε ότι κοινοποιήθηκε (σήμερα) το έγγραφο της ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ που απαντά στο Βρούτση σχετικά με την “απόφαση” ΕΤΑΑ της 11/3, στους υπαλλήλους, τις διευθύνσεις και τα περιφερειακά τμήματα του ΤΣΜΕΔΕ. Αυτό βοήθησε και τους υπαλλήλους να ενημερώνουν σχετικά ότι δε βγάζουν εντάλματα, με βάση αυτό, θα πρέπει επίσης στο μηχανογραφικό σύστημα να επαναφέρουν τις μη αυξημένες εισφορές.

Όπως πληροφορηθήκαμε στην επαρχία δυστυχώς τυπώθηκαν γραμμάτια είσπραξης με αυξημένες εισφορές

Τέλος τη Δευτέρα 5/5 είναι η εκδίκαση στο ΣτΕ της προσφυγής του ΤΕΕ για τις αυξήσεις

Το κείμενο που μοιραζόταν

Να σημειωθεί ότι τη Τετάρτη 30/4 στο ΔΣ ΕΤΑΑ δόθηκε παράταση μέχρι 30/8 στην εξόφληση ασφαλιστικών εισφορών ΤΣΜΕΔΕ για το Α’ εξάμηνο 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published.