Τρίτη 6 Μάη: Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις κατά των αυξήσεων στο ΤΣΜΕΔΕ (Κολοκοτρώνη 4)

Αποφασίσαμε έπειτα από μια εβδομάδα ενημέρωσης και κινητοποιήσεων στο ΤΣΜΕΔΕ, όπου μπλοκάραμε την είσπραξη αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές επί δύο ημέρες (Παρασκευή και Δευτέρα)  να συνεχίσουμε τις δράσεις μας στο ΤΣΜΕΔΕ.  Μέχρι να ανακληθούν οι παράτυπες, πραξικοπηματικές και κατάφωρα καταχρηστικές και παράνομες  αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών που επιβλήθηκαν από τη διεύθυνση εισφορών ερήμην αποφάσεων του διοικητικού οργάνου (ΔΣ), θα είμαστε εκεί. Οι αυξήσεις είναι αναδρομικές  από τον Ιούλιο του 2011 και αφορούν ταυτόχρονα και σε αύξηση ασφαλιστικής κατηγορίας, πράγμα που αυξάνει ραγδαία το κόστος ασφάλισης, πόσο μάλλον σε συνθήκες κρίσης. (Τι σημαίνουν οι αυξήσεις από εδώ https://synelefsimixanikon.espivblogs.net/wp-admin/post.php?post=2657&action=edit#)

Να σημειώσουμε ότι οι εκβιασμοί που έγιναν και γίνονται εις βάρος των ασφαλισμένων όπου δεν παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε αυτούς και στα προστατευόμενα μέλη τους λόγω οφειλών στο ταμείο είναι απάνθρωπη και αντισυνταγματική. Επίσης εκβιάζονται μέσω της ασφαλιστικής ενημερότητας και των απάνθρωπων διακανονισμών.

Οι νόμοι που διέπουν το ταμείο αναφέρονται σε εποχή άνθισης της οικοδομής.  Τώρα, 6 χρόνια συναπτής ύφεσης και τεράστιας ανεργίας στον κλάδο, οι ασφαλισμένοι είναι εγκλωβισμένοι μεταξύ κατασχέσεων, χρεών και απειλής αυξήσεων.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα  μας, προσπαθώντας να ενημερωθούν όσοι περισσότεροι συνάδελφοι μπορούν για όσα συμβαίνουν στο ταμείο των μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) αλλά και το ενιαίο ταμείο (ΕΤΑΑ)

Καλούμε τους συναδέλφους σε στάση πληρωμών όσο χρεώνονται αυξήσεις, και να μην επισπεύσουν να πληρώσουν το Α εξάμηνο 2014 που παρατάθηκε ως τις 31/08/14.

Καλούμε όσους συναδέλφους μπορούν και θεωρούν άδικο να τους αρνούνται το δικαίωμα στην εργασία, την υγεία, την αξιοπρέπεια να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και στη συνέλευση.

Θα είμαστε όλοι εκεί. Από το πρωί ως το μεσημέρι κάθε μέρα μέχρι να αρθούν οι αυξήσεις. Οι μέρες δράσης θα ανακοινώνονται καθημερινά.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ.

ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published.