Αίτηση & ένσταση για τη θεώρηση βιβλιαρίου υγείας ανασφάλιστου στο ΤΣΜΕΔΕ

Οδηγίες σε μορφή pdf: 1 info Ygeia
Αυτές οι πληροφορίες αφορούν σε όσους δεν καλύπτονται από το νέο νόμο 4254 (που παρέχει ασφαλιστική κάλυψη εως το 02/2015 σε όσους δεν χρωστάνε εισφορές εως και το 2010 και το ετήσιο ειδόδημα τους για τα τρία τελευταία έτη δεν υπερβαίνει τις 12000 ευρώ, oi οποίοι μπορούν προσκομίζοντας τα εκκαθαριστικά τους των τριών τελευταίων ετών να θεωρήσουν το βιβλιάριο τους αυτομάτως.)
Για να θεωρηθεί βιβλιάριο ανασφάλιστου λόγω οφειλών κατατίθεται σε πρώτο στάδιο Αίτηση προς το τμήμα Διεύθυνσης Εισφορών στο πρωτόκολλο του ΤΣΜΕΔΕ εφόσον ο ασφαλισμένος έχει οφειλές (που σημαίνει ότι αφήνουν έκθετο υγειονομικά αυτόν και τα εξαρτημένα μέλη της οικογένειας του).
Όποιος κάνει αίτηση, ας γράψει ίσως κάτι συνοδευτικό για την οικονομική του ή ιατρική κατάσταση.
Μπορεί επίσης να γράψει κάτι σχετικό και με την παραβίαση του άρθρου 21 παρ 3 του συντάγματος και του δικαιώματος στην υγεία.
Επίσης, ας καταθέσει μαζί και εκκαθαριστικό των τριών τελευταίων ετών για να στοιχειοθετεί την αδυναμία καταβολής εισφορών. (μέχρι προσφάτως ήταν τα εκκαθαριστικά δύο ετών)
Το περσινό όριο όπως είχε τεθεί με απόφαση ΔΕ ήταν 40000 οικογενειακό ή ατομικό για τα τελευταία δύο έτη. Υποσχέθηκαν να το διατηρήσουν.
Σε περίπτωση απορριπτικής απάντησης από τη διεύθυνση εισφορών, καταθέτουμε Ένσταση προς τη ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ στο πρωτόκολλο του ΤΣΜΕΔΕ.
Η διαδικασία για θεώρηση βιβλιαρίου υγείας κατά περίπτωση όταν υπάρχουν οφειλές στο ταμείο και αδυναμία καταβολής τους , είναι η παρακάτω:
  1. Καταθέτουμε την αίτηση στο πρωτόκολλο του ΤΣΜΕΔΕ (προς το τμήμα διεύθυνσης εισφορών)
  2. Επισυνάπτουμε τα εκκαθαριστικά μας των τριών τελευταίων ετών
  3. Επισυνάπτουμε τυχόν άλλα έγγραφα που στοιχειοθετούν το πρόβλημα που έχουμε (πχ χαρτί από γιατρό εφόσον συντρέχει ιατρικό θέμα)
  4. Αναμένουμε την απάντηση από το τμήμα διεύθυνσης εισφορών
  5. Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης από τη διεύθυνση εισφορών, καταθέτουμε ένσταση στο πρωτόκολλο  του ΤΣΜΕΔΕ  (προς τη ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ) [και επισυάπτουμε και πάλι τα εκκαθαριστικά μας για καλό και για κακό]
  6. Ενημερώνουμε τη συνέλευση ότι κάναμε αίτηση και ότι σε περίπτωση απορριπτικής απάντησης προχωρήσαμε σε ένσταση και φροντίζουμε να αρχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα μας από κοντά και με τους υπόλοιπους που το παρακολουθούν και το διεκδικούν. Πηγαίνουμε κατ’ αρχάς την επόμενη της αίτησης Δευτέρα στη συνεδρίαση του ΔΣ για να ενημερωθούμε για την έκβαση της αίτησης μας. Επίσης ενημερώνουμε για τυχόν προβλήματα που συναντάμε επί της διαδικασίας. Επίσης, καταθέτουμε με τα ίδια εκκαθαριστικά και μια αίτηση- γνωστοποίηση αδυναμίας καταβολής εισφορών (βλ.https://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA/)

Αν θέλετε να ενημερώσετε ότι κάνατε αίτηση ή προβλήματα σχετικά, ή κάτι δεν είναι σαφές μπορείτε να απευθυνθείτε με mail στην ανοιχτή συνέλευση μηχανικών synelefsimixanikon@gmail.com

Επίσης εδώ βρίσκεται το εξώδικο κατά του ΟΑΕΕ και από τους οποίους θα μπορούσαμε να υιοθετήσουμε κάποιες πρακτικές αν αποφασίσουμε να κινηθούμε νομικά:

Το εξώδικο των ανασφάλιστων ΟΑΕΕ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.