Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Χρήστος Σπίρτζης αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων

Αναδημοσίευση από το ημερήσιο τεύχος του ΤΕΕ
Σήμερα στις 10.30 το πρωί πραγματοποιείται η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της νέας κυβέρνησης, τα μέλη της οποίας ορκίστηκαν χθες το απόγευμα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Το νέο κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνει συνολικά 41 μέλη και 10 υπουργεία, εκ των οποίων 4 υπερυπουργεία, καθώς συγχωνεύτηκαν σε αυτά άλλα μικρότερα.
Σημαντική εξέλιξη για το ΤΕΕ και τον κλάδο των διπλωματούχων μηχανικών αποτελεί το γεγονός ότι στο νέο κυβερνητικό σχήμα μετέχει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του υπουργού αναπληρωτή Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Στο νέο κυβερνητικό σχήμα με δέκα υπουργεία οι υπουργοί είναι 13, καθώς υπάρχουν και τρεις υπουργοί Επικρατείας από τους οποίους οι δύο θα είναι επιφορτισμένοι με την καταπολέμηση της διαφθοράς και το συντονισμό του κυβερνητικού έργου. Στη νέα κυβέρνηση υπάρχουν 20 αναπληρωτές υπουργοί, οι οποίοι θα αναλάβουν κυρίως τα υπουργεία που εντάχθηκαν στα υπερυπουργεία και 6 υφυπουργοί.
Στην κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν 5 μέλη από τους ΑΝΕΛ, ενώ θέση στο νέο υπουργι κό συμβούλιο θα έχουν συνολικά 6 γυναίκες. Χαρτοφυλάκιο αναλαμ βάνουν συνολικά 10 εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί: Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρ. Σπίρτζης, ο προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Γιάννης Τσιρώνης από τους Οικολόγους Πράσινους, ο καθηγητής Δημήτρης Μάρδας, ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο Κώστας Φωτάκης, ο καθηγητής στο ΑΠΘ Νίκος Παρασκευόπουλος, ο δικαστικός και πρόεδρος της αρχής για την καταπολέμησης της νομιμο ποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, και ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.