Συμβουλευτική επιτροπή επιστημόνων Ε.Φ.Κ.Α.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υφυπουργού Εργασίας Αν.Πετρόπουλου (ΦΕΚ29-ΥΟΔΔ/26.01.17) έχουν δημιουργηθεί 3 Συμβουλευτικές Επιτροπές στον ΕΦΚΑ:
1. Συμβουλευτική Επιτροπή Ελεύθερων Επαγγελματιών
2. Συμβουλευτική Επιτροπή Μισθωτών Δημοσίου Τομέα
3. Συμβουλευτική Επιτροπή Επιστημόνων

Η Συμβουλευτική Επιτροπή Επιστημόνων του Ε.Φ.Κ.Α. αποτελείται από:

α. Έναν (1) εκπρόσωπο, που προτείνεται από το TEE, με τον αναπληρωτή του.

β. Έναν (1) εκπρόσωπο που προτείνεται από τον Σ ΑΤΕ, την ΠΕΣΕΔΕ, την ΠΕΔΜΕΔΕ, την ΠΕΔΜΗΕΔΕ και την ΕΜΔΥΔΑΣ με τον αναπληρωτή του.

γ. Έναν (1) εκπρόσωπο που προτείνεται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο με τον αναπληρωτή του.

δ. Έναν (1) εκπρόσωπο που προτείνεται από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και την Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων με τον αναπληρωτή τους.

ε. Έναν (1) εκπρόσωπο των Δικηγόρων, που προτείνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, με τον αναπληρωτή του.

στ. Έναν (1) εκπρόσωπο, που προτείνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων και από την Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος με τον αναπληρωτή του.

ζ. Έναν (1) υπάλληλο του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΠΕ κατηγορίας με Α΄ βαθμό, προερχόμενο από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με τον αναπληρωτή του. Πρόεδρος ορίζεται ένα από τα υπό τα στοιχεία α, γ και ε μέλη.

Στη Συμβουλευτική Επιτροπή Επιστημόνων του ΕΦΚΑ συμμετέχουν:
1. Ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ ο Μακέδος Κωνσταντίνος, ο οποίος είναι και πρόεδρος της συγκεκριμένης επιτροπής.
2. Ως εκπρόσωπος που προτείνεται από την ΠΟ-ΕΜΔΥΔΑΣ ο Μούζιος Παναγιώτης, ο οποίος είναι μέλος της συγκεκριμένης επιτροπής.

Leave a Reply

Your email address will not be published.