Από Μηχανικοί —> Υγειονομική Βομβα…

Δεν φτάνει που ΚΛΕΒΟΥΝ τα αποθεματικά του Ταμείου μας
Μας γεμίζουν ατελείωτα ΧΡΕΗ, ΤΟΚΟΥΣ και ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ
Ενώ δεν μας παρέχουν τίποτα,
Ενώ μας αναιρούν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην ΕΡΓΑΣΙΑ και την ΥΓΕΙΑ
Τώρα -ως ανασφάλιστοι μηχανικοί- αποκτήσαμε πλέον
και την ιδιότητα της Υγειονομικής Βόμβας
Αναιρείται έτσι και το δικαίωμα μας στην ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ.
ΑΜΕΣΗ  ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
 

Η ανάρτηση του ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ, από  το newsletter του ΤΕΕ [Info-tee] ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21-2-2014

Αναδημοσιεύουμε:
Βρίσκεστε εδώ: iekemtee.gr Επάγγελμα Συνθήκες εργασίας Υγειονομική βόμβα 37.000 ανασφάλιστων μηχανικών!
Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014 16:18
Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΤΕΕ και πραγματοποίησαν δυναμική κινητοποίηση χθες το απόγευμα διπλωματούχοι μηχανικοί και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων στα γραφεία του ΕΤΑΑ στην οδό Μάρνη, με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό η νέα απόπειρα επιβολής των εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών, που έχουν θεσμοθετηθεί με τους μνημονιακούς νόμους της περιόδου 2011-2013, εις βάρος του άγρια δοκιμαζόμενου από την κρίση και την ανεργία τεχνικού επιστημονικού κόσμου.
Στη διάρκεια της παρέμβασης των συγκεντρωμένων διπλωματούχων μηχανικών προς το ΔΣ ΕΤΑΑ παράλληλα με την ανάγκη να ακυρωθούν στην πράξη οι εξωπραγματικές ασφαλιστικές εισφορές αναδείχθηκε και το πελώριο ανθρωπιστικό θέμα των χιλιάδων επιστημόνων, που όχι μόνο δεν έχουν εργασία, αλλά ούτε υγειονομική κάλυψη. Πρόκειται όπως τονίστηκε για υγειονομική «βόμβα» και απειλεί 37.000 μηχανικούς ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υπέρογκες εισφορές του ΕΤΑΑ. Το θέμα έχει θέσει κατ ́ επανάληψη ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρ. Σπίρτζης, καλώντας τον πρόεδρο του ΔΣ ΕΤΑΑ, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και κάθε αρμόδιο να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν άμεση λύση.
Ένας νεαρός μηχανικός ζήτησε σεμνά το λόγο και χωρίς να διακρίνεται καμιά ένταση στη φωνή του είπε: -«Έχω κάνει μεταμόσχευση μυελού των οστών. Δόξα τω Θεώ πάω καλά, χρειάζεται όμως να κάνω κάποιες εξετάσεις. Προσπαθώ μέρες τώρα –πηγαίνοντας κάθε φορά και σε κάποιον άλλον αρμόδιο- να σφραγίσω το βιβλιάριό μου, για να μπορέσω να τις κάνω. Μέχρι στιγμής δεν το έχω καταφέρει… Ξέρω και άλλους καρκινοπαθείς που έχουν το ίδιο πρόβλημα… Και έχουν και μικρά παιδιά». Συγκλόνισαν όλους τα λόγια του. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ και αντιπρόεδρος του ΕΤΑΑ Γιάννης Γαμβρίλης τόνισε πως υπάρχουν πολλοί με σοβαρά προβλήματα υγείας και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. «Είναι αρκετοί σαν το παλικάρι…» είπε, επισημαίνοντας ότι πρέπει να βρεθεί πάση θυσία άμεση λύση.

 

http://www.iekemtee.gr/el/26-%CE%B5%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82/8583-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1-37-000-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD

Leave a Reply

Your email address will not be published.