Άδειασμα αλά γαλλικά της τρόικας για το Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών

Aπό: http://www.newmoney.gr/article/43617/adeiasma-ala-gallika-tis-troikas-gia-kentro-eispraxis-anexofliton-ofeilon

“….Η έκθεση που συνέταξε το κλιμάκιο ήταν καταπέλτης.

«Βρίσκεστε στο σημείο μηδέν και δεν έχετε προχωρήσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των εισπρακτικών μηχανισμών ούτε βήμα με βάση το χρονοδιάγραμμα »σημειώνει η έκθεση  επισημαίνοντας την ανάγκη οι εισπρακτικοί μηχανισμοί των ταμείων να τεθούν άμεσα  υπό τον έλεγχο των εφοριακών. Μετά το 2017, αν η κατάσταση δε βελτιωθεί , η έκθεση προτείνει τη συνδρομή εμπειρογνωμόνων από την αγορά (προφανώς εννοεί εισπρακτικές εταιρίες).

 

Σκληρότερη στάση κρατάει ο γάλος Guillaume Provost της ΕΕ ο οποίος όταν ακούει ενστάσεις και αντιρρήσεις μουρμουρίζει ανέκφραστος « αν δεν κάνετε αυτό  ακριβώς , θα έχει πρόβλημα η χώρα σας».

 

Πεπεισμένος ότι το φιλόδοξο σχέδιο με άξονα το Κέντρο εισπραξιμότητας  ασφαλιστικών οφειλών ( ΚΕΑΟ) έχει πάει άπατο  εμφανίστηκε και ο Βέλγος εμπειρογνώμων του ΔΝΤ  Patrick  de Μets  ( που τον ταΐζουμε και τον ποτίζουμε επί δύο χρόνια για να μας βρει λύσεις).

 

«Εχω την υπογραφή του πρωθυπουργού σας στη συμφωνία του μνημονίου . Αν συνεχίζετε να μην κάνετε απολύτως τίποτα για τη βελτίωση της εισπραξιμότητας των οφειλών των ταμείων , θα πάω να τον συναντήσω με το χαρτί που φέρει την υπογραφή του και θα του ζητήσω να αναλάβει εκείνος την ευθύνη » φέρεται να είπε με απειλητικό ύφος στην τελευταία σύσκεψη….

“…μηδενική ήταν οι απόδοση από το ΕΤΑΑ ( ΤΣΜΕΔΕ,Ταμείο νομικών) καθώς το ταμείο αρνείται να πιέσει περαιτέρω !!!!!!!!!!!!! τους οφειλέτες του εξαιτίας της μεγάλης ανεργίας του κλάδου των μηχανικών που διαγράφονται μαζικά από το ΤΣΜΕΔΕ και το ΤΕΕ…

Leave a Reply

Your email address will not be published.