Έκκληση – Πρόσκληση σε άλλους κλάδους

Ανοικτή Συνέλευση Μηχανικών: Έκκληση – Πρόσκληση

Η γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε ως επαγγελματίες, εργαζόμενοι, άνεργοι ή συνταξιούχοι και που έχει στόχο την εργασία μας, τα βασικά περιουσιακά μας στοιχεία και τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις αξιοπρεπούς διαβίωσης, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ανάθεση της άμυνας σε επαγγελματίες εκπροσώπους. Η χρεοκοπία των υπαρχόντων κεντρικών συνδικαλιστικών φορέων είναι παταγώδης, ενώ η πολυπόθητη κεντρική πολιτική λύση είναι εμφανώς ανέφικτη αν δεν βασίζεται στην δραστηριοποίηση του πληττόμενου τμήματος της κοινωνίας. Πιστεύουμε ότι –ανεξάρτητα από την όποια τυχόν πολιτική τοποθέτηση ή και στράτευση καθενός– μια τέτοια δραστηριοποίηση μπορεί να επιτευχθεί με κλαδικές και τοπικές πρωτοβουλίες αντίστασης βασισμένες στην αυτοπρόσωπη συμμετοχή και στην συλλογική δράση: ο συντονισμός τέτοιων πρωτοβουλιών και η συνάντησή τους με ευρύτερα κινήματα αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις ενός ενιαίου κοινωνικού μετώπου.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών είναι μια αυτόβουλη πρωτοβουλία συναδέλφων που συγκροτήσαμε για υπερασπιστούμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και να αντισταθούμε στην καταλήστευση του ταμείου μας και στην σχεδιασμένη εξαθλίωσή μας. Στον έναν και πλέον χρόνο της κινηματικής μας δράσης, εκμεταλλευόμενοι τις εσωτερικές αντιφάσεις και τον εξόφθαλμα άνομο χαρακτήρα του ληστρικού μηχανισμού που έχουμε απέναντί μας, καταφέραμε να έχουμε κάποιες επιτυχίες: σφράγισμα βιβλιαρίων υγείας για όλους, αναστολή των αυξήσεων ασφαλιστικών εισφορών και πρόσφατα αναστολή αποστολής βεβαιώσεων οφειλών στους εισπρακτικούς μηχανισμούς (ΚΕΑΟ). Γνωρίζουμε ότι αυτές οι μικρές αλλά σημαντικές νίκες είναι βιώσιμες μόνο στα πλαίσια ενός ευρύτερου κοινωνικού κινήματος που θα έχει στόχο την ανατροπή του αδηφάγου χρηματοκρατικού καθεστώτος που σαρώνει την κοινωνία και την ζωή μας.

Φίλοι από τους άλλους κλάδους, η συγχώνευση και η στοχοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων, η σχεδιασμένη αναγκαστική δημιουργία οφειλών και η χρησιμοποίησή τους για την απαλλοτρίωση καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη από κοινού οργάνωσης της αντίστασής μας. Σας καλούμε να κινηθείτε παράλληλα με εμάς, συγκροτώντας τις δικές σας Ανοιχτές Συνελεύσεις. Απευθυνθείτε σε φίλους συναδέλφους σας μέσα από προσωπικές επαφές, συλλογικούς χώρους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μην αποκλείσετε με βάση πολιτικές ή ιδεολογικές τάσεις κανέναν από όσους είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν στην συγκεκριμένη μάχη. Ορίστε τακτικό χρόνο και τόπο συνάντησης και οργανώστε την δράση σας. Μην περιμένετε από θεσμοθετημένα πολιτικά (ακόμη και “συνδικαλιστικά”) όργανα να το κάνουν για σας: ζητήστε την υποστήριξή τους, αλλά μην εξαρτηθείτε από αυτήν.

Ελάτε να οργανώσουμε μαζί μεγάλη διακλαδική κινητοποίηση στο ΕΤΑΑ μέσα στον μήνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.