Αλλαγή σκυτάλης στην Τράπεζα Αττικής

-από εδω-
Ο κ. Αντωνόπουλος έως σήμερα κατείχε τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας, ενώ διατελεί μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου από το 2010 και από τον Μάρτιο του 2010 έως τον Ιανουάριο του 2014 υπήρξε Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
Διαθέτει πολυετή προϋπηρεσία στον χρηματοοικονομικό κλάδο, κατέχοντας σήμερα τη θέση του μέλους του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών και έχοντας εργαστεί μεταξύ άλλων στις Τράπεζες Κύπρου και Probank. Επίσης έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος σε εταιρείες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών και διαχείρισης χαρτοφυλακίου του Ομίλου της Eurobank. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επιχειρησιακή Έρευνα (MSc) στο LSE και Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Ιmperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Μεταξύ άλλων, το ΔΣ αποφάσισε την καταγγελία της σύμβασης του κ. Γκίκα Μάναλη, ο οποίος όμως παραμένει μέλος αλλά δεν είναι εκτελεστικό αφού οι αρμοδιότητές του συμπτύχθηκαν και πέρασαν στον νέο Δ/νοντα Σύμβουλο. Η νέα δομή του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας λύνει, σε μεγάλο βαθμό, τα προβλήματα δυσλειτουργίας που υπήρχαν ενώ βρίσκεται σε αρμονία με τα σχέδια της νέας κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση και μετεξέλιξη της τράπεζας.

Το διοικητικό συμβούλιο, εκφράζοντας, τη βούληση της κυβέρνησης και του ΤΣΜΕΔΕ, έχει από καιρό ζητήσει την παραίτηση του Γκίκα Μάναλη, ο ίδιος έχει αρνηθεί να την υποβάλλει. Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για ύστατη προσπάθεια συγκάλυψης από την πλευρά του Γκίκα Μάναλη, ο οποίος –όπως επισημαίνουν πηγές στην Τράπεζα της Ελλάδος- προσπάθησε να στήσει σκηνικό αντίστοιχο της ΕΡΤ στην Attica Bank.
Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να λύσει τον γόρδιο δεσμό στην Attica Bank, ακόμα και αύριο, καθώς μετά την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας, θα αποσταλεί προς υπογραφή το προεδρικό διάταγμα για την σύσταση της θέσης του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη.
Εν συνεχεία ο κ. Στρατούλης θα υπογράψει προεδρικό διάταγμα για την επαναφορά του διοικητικού συμβουλίου του ΤΣΜΕΔΕ στην προτεραία κατάσταση, αποκαθηλώνοντας τον διορισμένο, επί της προηγούμενης κυβέρνησης, Α. Σελλιανάκη, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με τα κυβερνητικά πλάνα τόσο για το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ όσο και για την Attica Bank και ο οποίος αποτελούσε ανάχωμα στην απομάκρυνση του Γκίκα Μάναλη από την τράπεζα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.