Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών την Παρασκευή 19/02/2016 στις 8:00 μ.μ. στο ΤΕΕ (Νίκης 4)‏

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΣΜ 19/2/16

Θέματα:

  1. Ενημερώσεις
  2. Συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο του ΤΣΜΕΔΕ (12:00) και παρέμβαση στη Διοικούσα (15:00) την Δευτέρα 22/2
  3. Συζήτηση για την συμμετοχή ή όχι της ΑΣΜ στην επιτροπή αγώνα της Παντεχνικής
  4. Προσανατολισμός της ΑΣΜ
  5. Λειτουργία της λίστας, του Facebook και του site της ΑΣΜ
  6. Εκδήλωση για το ασφαλιστικό
  7. Τρόπος λήψης αποφάσεων (εκτός ημερήσιας διάταξης)

 

1. Ενημερώσεις:

Έγινε ενημέρωση από συναδέλφους σχετικά με:

-την συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΣΜΕΔΕ την Πέμπτη 18/2

-την παντεχνική συνέλευση στο θέατρο Γκλόρια επίσης την Πέμπτη 18/2.

Για τα παραπάνω θα σταλούν αναλυτικές ενημερώσεις. Σημειώνω επιγραμματικά ότι ο Μακέδος ανέφερε ότι ο Γαμβρίλης πριν φύγει υπέγραψε i)την κατάργηση της δυνατότητας επιλογής κατώτερης ασφαλιστικής κλάσης ii)την αναδρομική είσπραξη των αυξήσεων του 2011 iii) μηνιαία είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών

2. Συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο του ΤΣΜΕΔΕ και παρέμβαση στη Διοικούσα την Δευτέρα 22/2

Από όλους τους συναδέλφους εκφράστηκε η άποψη ότι πρέπει να πάμε τη Δευτέρα στη Διοικούσα και να κάνουμε παρέμβαση με διεκδικητικό χαρακτήρα όπου.

  • θα θέσουμε τις πάγιες διεκδικήσεις μας
  • θα εκφράσουμε την αντίθεση μας στις τελευταίες αποφάσεις του ΤΣΜΕΔΕ υπό τον Γαμβρίλη όπως μας τις μετέφερε ο Μακέδος και να ζητήσουμε να μην εφαρμοστούν.
  • θα ζητήσουμε πλήρη ασφαλιστική ικανότητα για όλους τους συναδέλφους από τον ασφαλιστικό μας φορέα (ΤΣΜΕΔΕ) και όχι ασφάλιση προνοιακού τύπου.
  • θα ζητήσουμε επαναφορά του δικαιώματος ρύθμισης των χρεών σε 100 δόσεις
  • και θα ζητήσουμε από τη Διοικούσα να πάρει ξεκάθαρη θέση στα παραπάνω και να μας πει με ποιο τρόπο προτίθεται να βοηθήσει στην προσπάθεια υλοποίησης τους .

Διαφωνία υπήρξε για το αν πρέπει να πάμε στη συνάντηση με το Μακέδο στις 12μμ. Από συναδέλφους τέθηκε η άποψη ότι η συνάντηση μαζί του λόγο της ιστορίας του και του ρόλου που καλείτε να παίξει δεν θα μας προσφέρει, αλλά αντίθετα θα μας αποπροσανατολίσει. Από άλλους συναδέλφους τέθηκε η άποψη ότι θα πρέπει να διερευνάμε όλες τις δυνατότητες επίλυσης των ζητημάτων που μας απασχολούν και δεν πρέπει εξαρχής να γκρεμίζουμε γέφυρες.

Κατά τη διαδικασία λήψης της απόφασης για το τι θα πράξουμε, οι
συνάδελφοι που εξέφρασαν επιφυλάξεις για τη συνάντηση με τον Μακέδο, παρά την αντίθετη θέση τους, αποδέχτηκαν τη βούληση της πλειοψηφίας και έτσι η συνέλευση αποφάσισε να καλέσει τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο του ΤΣΜΕΔΕ κ. Μακέδο την Δευτέρα 22/2 στις 11:30 και στην παρέμβαση μας στη Διοικούσα του ΤΣΜΕΔΕ στις 15:00 την ίδια ημέρα για να μεταφέρουμε τις διεκδικήσεις μας και να ζητήσουμε να τοποθετηθούν σε αυτές.

Στην συζήτηση έγινε αναφορά στην δυνατότητα της Διοικούσας του ΤΣΜΕΔΕ για επίλυση συγκεκριμένων ζητημάτων και τέθηκε επομένως το ερώτημα της αναγκαιότητας για παρέμβαση και στις συνεδριάσεις του ΕΤΑΑ. Προτάθηκε επίσης να ζητήσουμε (απαιτήσουμε ) να έχουμε πρόσβαση στα πρακτικά των συνεδριάσεων της Διοικούσας.

Τρόπος λήψης αποφάσεων (εκτός ημερήσιας διάταξης)

Κατά τη διαδικασία της λήψης απόφασης για τη αποδοχή ή όχι της πρόσκλησης του Μακέδου για συνάντηση μαζί του, τέθηκε από τη συνάδελφο Σ. το ερώτημα του τρόπου που αυτή θα προκύψει. Ήταν σε όλους προφανές ότι αυτή δεν μπορούσε να προκύψει με ψηφοφορία αφού αυτό δεν συνάδει με τη φύση και τις αρχές της ΑΣΜ.

Με αυτό το δεδομένο αλλά και την αναγκαιότητα λειτουργίας της συνέλευσης, την αναγκαιότητα επομένως (δυνατότητας) λήψης αποφάσεων, έγινε από τους παρευρισκόμενους αποδεκτό ότι, όπου εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γίνει σύνθεση απόψεων, (η προϋποθέση του υποφαινόμενου) η μειοψηφία θα πρέπει να διευκολύνει τη λήψη των αποφάσεων. Με σεβασμό βέβαια στην κάθε άποψη.

Η συζήτηση για τα υπόλοιπα θέματα που είχαν τεθεί, μεταφέρεται για την επόμενη συνέλευση, η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 26/2.

 

 

Σας καλούμε να έρθετε όλοι και να συμμετέχετε στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών. H παρουσία σας είναι σημαντική για να αποφασίσουμε τη δράση μας για τα συλλογικά μας προβλήματα. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

  • Συντονισμός δράσης για το ασφαλιστικό στα πλαίσια του αντιμνημονιακού κοινωνικού κινήματος
  • Πλαίσιο και επικαιροποίηση διεκδικήσεων ΑΣΜ, γενικά και ειδικά ως προς τα αποθεματικά ΤΣΜΕΔΕ
  • Συγκρότηση ομάδων εργασίας
  • Κανόνες χρήσης του website ΑΣΜ

Αν θέλετε κάποιο ακόμα θέμα να συζητηθεί ενημερώστε μας.

Προσκαλούμε όλους τους συμμετέχοντες στην Ανοιχτή Συνέλευση, αλλά και όλους όσους θεωρούν ότι ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ανατρέπονται όσα καταστρατηγούν τα δικαιώματα και τις ζωές μας, στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών στο ΤΕΕ από τις 8:00 μέχρι τις 10:00 μ.μ.

Τα θέματα που μας αφορούν όλους δεν κινούνται, αν δεν τα κινήσουμε όλοι μας… συντονισμένα!

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.

Αντιστεκόμαστε συλλογικά, οργανωνόμαστε, συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες

Leave a Reply

Your email address will not be published.