Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών την Παρασκευή 26/02/2016 στις 8:00 μ.μ. στο ΤΕΕ (Νίκης 4)‏

Πρακτικά Συνέλευσης 26/2/2016

Θέματα:

  1. Ενημερώσεις- Δράσεις

  2. Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων

  3. Συζήτηση για την συμμετοχή ή όχι της ΑΣΜ στην Επιτροπή Αγώνα της Παντεχνικής

  4. Ασφαλιστική ικανότητα (εκτός ημερήσιας διάταξης)

  5. Προσανατολισμός της ΑΣΜ

  6. Λειτουργία της λίστας, του Facebook και του site της ΑΣΜ

  7. Εκδήλωση για το ασφαλιστικό

1. Ενημερώσεις- Δράσεις

Έγινε ενημέρωση από συναδέλφους για την συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΣΜΕΔΕ την Δευτέρα 22/2.

  • Για την αποστολή των απειλητικών σημειωμάτων κατά των ασφαλισμένων που έχουν οφειλές στο Ταμείο και στέλνονται από το ΤΣΜΕΔΕ. Ο πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ κ. Μακέδος ισχυρίστηκε ότι έχει άγνοια. Η κα Λέκκα που κλήθηκε να απαντήσει για το πώς στέλνονται και πόσα έχουν σταλεί, ανέφερε ότι αυτά στέλνονται αυτόματα και δεν γνωρίζει τον αριθμό τους.

Προφανώς πρόκειται για μια τυπική υποχρέωση έναντι του νόμου, για προειδοποίηση του οφειλέτη πριν τη λήψη μέτρων εναντίον του. Η συνάδελφος Εύη θα μας στείλει ενημέρωση για το πώς μπορούμε να αμφισβητήσουμε νομικά τη διαδικασία.

  • Ο κ. Μακέδος δήλωσε ότι θέλει να ακυρώσει τις αποφάσεις του κου Γαμβρίλη. Δεν γνωρίζουμε όμως τι αποφάσεις πήρε η Διοικούσα στις 22/2 (όποιος συνάδελφος γνωρίζει ας μας ενημερώσει σχετικά) και τι θα εισηγηθεί το ΤΣΜΕΔΕ στο ΕΤΑΑ την Τρίτη 2/3. Θα εισηγηθεί τις αποφάσεις της 8/2 ή κάτι άλλο.

Αποφασίσαμε, εάν γίνει συνεδρίαση του ΤΕΕ την Τρίτη 1/3 στις 18:00, να συμμετάσχουμε και αφού ακούσουμε τις θέσεις των άλλων παρευρισκόμενων να θέσουμε τις διεκδικήσεις μας.

Αποφασίσαμε επίσης εάν στη συνεδρίαση του ΔΣ ΕΤΑΑ την Τετάρτη 2/3 στις 15:00, υπάρχουν στην ημερήσια διάταξη τα θέματα του ασφαλιστικού, να παρέμβουμε δυναμικά και να απαιτήσουμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας όπως αυτά αποφασίστηκαν στην προηγούμενη (19/2) συνέλευσή μας.

2. Πρωτοβουλία Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων

Μας έχει σταλεί κείμενο-Ανακοίνωση από την Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και λοιπών Συλλογικοτήτων για να πούμε αν θα την συνυπογράψουμε. Επειδή δεν είχαμε το κείμενο στη συνέλευση δεν το συζητήσαμε. Αυτό θα γίνει διαδικτυακά το ΣΚ ώστε τη Δευτέρα να έχουμε απόφαση.

3. Συζήτηση για την συμμετοχή της ΑΣΜ στην Επιτροπή Αγώνα της Παντεχνικής

Τέθηκε το ερώτημα εάν η ΑΣΜ έχει αποφασίσει να συμμετέχει σε επιτροπή υπό το ΤΕΕ.

Από τους συναδέλφους που συμμετέχουν στην Επιτροπή Αγώνα διευκρινίστηκε ότι η επιτροπή δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του κινήματος και όχι του ΤΕΕ. Το ΤΕΕ υποχρεώθηκε από τις καταστάσεις να αναλάβει το συντονισμό της επιτροπής και όχι την ηγεσία της και από ότι φαίνεται δεν έχει διάθεση να παίξει αυτόν τον ρόλο.

Θεωρούμε ότι από τη στιγμή που γίνεται φανερό ότι ο κ. Στασινός λειτουργεί παρελκυστικά, η επιτροπή πρέπει να αυτονομηθεί και να στηριχθεί σε καθαρά κινηματικές δυνατότητες.

Με αυτήν την προοπτική το αρχικό ερώτημα δεν απαντήθηκε αφού θεωρήθηκε εκτός τρέχουσας κατάστασης πραγμάτων.

4. Ασφαλιστική Ικανότητα.

α) Σύμφωνα με το «Παράλληλο Πρόγραμμα», όπως μας το έχει στείλει η συνάδελφος Σ., θα εκδοθεί ΚΥΑ για να ορίσει τι θα ισχύσει με τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ που έχουν απολέσει την ασφαλιστική ικανότητα λόγω οφειλών στα Ταμεία. Σύμφωνα όμως με ότι γνωρίζουμε, με το υπάρχον νομικό καθεστώς, κάποιος που είναι ήδη γραμμένος σε Ταμείο Ασφάλισης δεν είναι δυνατόν να ασφαλιστεί από την Πρόνοια. Θα πρέπει πρώτα να διακόψει από το επάγγελμα και να διαγραφεί από τον ασφαλιστικό του φορέα.

β) Τις επόμενες μέρες θα πάνε συνάδελφοι στον κ. Πέππα να ενημερωθούμε τι ακριβώς γίνεται με το νόμο 4254/2014. Αν όντως θα ισχύσει και φέτος, αν η ανανέωση γίνεται αυτόματα, αν θέλει εκκαθαριστικό του 2015 κτλ.

Βέβαια ο παραπάνω νόμος έχει προϋποθέσεις και δεν καλύπτει όλους τους συναδέλφους. Τίθεται έτσι το ερώτημα τι κάνουμε για τη διεκδίκησή μας, για πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των συναδέλφων. Συζητήθηκε η δυνατότητα νομικής διεκδίκησης της.

5. Προσανατολισμός της ΑΣΜ

Ξεκίνησε η συζήτηση για τον προσανατολισμό της ΑΣΜ με γενικές τοποθετήσεις των συναδέλφων.

Η συζήτηση για τα υπόλοιπα θέματα που είχαν τεθεί, μεταφέρεται για την επόμενη συνέλευση, η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 11/3.

Σας καλούμε να έρθετε όλοι και να συμμετέχετε στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών. H παρουσία σας είναι σημαντική για να αποφασίσουμε τη δράση μας για τα συλλογικά μας προβλήματα. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

  • Συντονισμός δράσης για το ασφαλιστικό στα πλαίσια του αντιμνημονιακού κοινωνικού κινήματος
  • Πλαίσιο και επικαιροποίηση διεκδικήσεων ΑΣΜ, γενικά και ειδικά ως προς τα αποθεματικά ΤΣΜΕΔΕ
  • Συγκρότηση ομάδων εργασίας
  • Συζήτηση για την συμμετοχή ή όχι της ΑΣΜ στην επιτροπή αγώνα της Παντεχνικής
  • Εκδήλωση για το ασφαλιστικό
  • Κανόνες χρήσης του website ΑΣΜ

Αν θέλετε κάποιο ακόμα θέμα να συζητηθεί ενημερώστε μας.

Προσκαλούμε όλους τους συμμετέχοντες στην Ανοιχτή Συνέλευση, αλλά και όλους όσους θεωρούν ότι ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ανατρέπονται όσα καταστρατηγούν τα δικαιώματα και τις ζωές μας, στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών στο ΤΕΕ από τις 8:00 μέχρι τις 10:00 μ.μ.

Τα θέματα που μας αφορούν όλους δεν κινούνται, αν δεν τα κινήσουμε όλοι μας… συντονισμένα!

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.

Αντιστεκόμαστε συλλογικά, οργανωνόμαστε, συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες

Leave a Reply

Your email address will not be published.