Αποφάσεις συνέλευσης ΑΣΜ Παρασκευής 8/4

1.      Συμμετοχή στην υποδοχή της πορείας διαμαρτυρίας για την ανεργία από την Πάτρα (ραντεβού στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα – γωνία Όθωνος και Αμαλίας με το πανώ μας)
2.      Παρέμβαση στη ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ τη Δευτέρα στις 3 μ.μ. (θα ζητήσουμε για μια ακόμη φορά (!!!) ενημέρωση για τα σημειώματα οφειλών καθώς επίσης και ενημέρωση για την πρόσφατη ΚΥΑ που αφορά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη η οποία σε πρώτη ανάγνωση αποδεικνύει έωλους τους ισχυρισμούς της ΔΕ για ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ασφαλισμένων του ταμείου μας που οφείλουν εισφορές)
3.      Παρέμβαση στη ΔΕ ΤΕΕ την Τρίτη στις 8:30 μ.μ. (θα ζητήσουμε πληροφορίες/εξηγήσεις για την κατά πως φαίνεται πρόσφατη τακτική του ΤΕΕ να αποκλείει τα μέλη που οφείλουν εισφορές από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του)
4.      Κάλεσμα για συγκέντρωση και παρέμβαση στη ΔΕ ΕΤΑΑ την Τετάρτη με την προϋπόθεση ότι στην ημερήσια διάταξη θα περιλαμβάνεται συζήτηση για τις εισφορές των μηχανικών – αναμενόμενη αύξηση εισφορών και επιβολή των αναδρομικών – (παρακαλώ να συμπληρώσει κάποιος την ώρα διότι δεν είμαι σίγουρη!!!). Η ημερήσια διάταξη αναμένεται την Τρίτη, οπότε η ενημέρωση για την πραγματοποίηση ή μη της παρέμβασης θα γίνει λογικά την ίδια μέρα.
5.      Την Πέμπτη έχουμε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Α. Νεφελούδη στις 2 μ.μ. με σκοπό να κάνουμε σαφείς τις διεκδικήσεις της ΑΣΜ, την ασφυκτική οικονομική κατάσταση των μηχανικών από το χώρο εργασίας, την φοροεπιδρομή και την αύξηση των εισφορών
6.      Και κάτι πολιτιστικό για να ξεθολώσουμε λίγο από το απαιτητικό πρόγραμμα της εβδομάδας….: Την Πέμπτη στις 8:30 μ.μ. θα γίνει προβολή της ταινίας Machuca (η ιστορία τριών διαφορετικών παιδιών, στην ιδιαίτερα τεταμένη πολιτική περίοδο του 1973 στο Σαντιάγο της Χιλής). Η προβολή θα γίνει στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα Λαμπηδόνα και ευελπιστούμε να είναι η αρχή μιας σειράς προβολών σε παρόμοια θεματική, σε συνεργασία της ΑΣΜ με τη Λαμπηδόνα.
7.      Τέλος την Παρασκευή έχουμε συνέλευση της ΑΣΜ στο ΤΕΕ στις 8 μ.μ.

 

Σας καλούμε να έρθετε και να συμμετέχετε στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών. H παρουσία σας είναι σημαντική για να αποφασίσουμε τη δράση μας για τα συλλογικά μας προβλήματα. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

  • Συντονισμός δράσης για το ασφαλιστικό στα πλαίσια του αντιμνημονιακού κοινωνικού κινήματος
  • Οριστικοποίηση κειμένου παρέμβασης στο ΤΣΜΕΔΕ την επόμενη Δευτέρα σχετικά με ευθύνες ΤΣΜΕΔΕ στην εφαρμογή των τριτομνημονιακών αποφάσεων
  • Εκδήλωση για το ασφαλιστικό
  • Πλαίσιο και επικαιροποίηση διεκδικήσεων ΑΣΜ, γενικά και ειδικά ως προς τα αποθεματικά ΤΣΜΕΔΕ
  • Προσανατολισμός της ΑΣΜ

Αν θέλετε κάποιο ακόμα θέμα να συζητηθεί ενημερώστε μας.

Προσκαλούμε όλους τους συμμετέχοντες στην Ανοιχτή Συνέλευση, αλλά και όλους όσους θεωρούν ότι ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ανατρέπονται όσα καταστρατηγούν τα δικαιώματα και τις ζωές μας, στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών στο ΤΕΕ από τις 8:00 μέχρι τις 10:00 μ.μ.

Τα θέματα που μας αφορούν όλους δεν κινούνται, αν δεν τα κινήσουμε όλοι μας… συντονισμένα!

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.

Αντιστεκόμαστε συλλογικά, οργανωνόμαστε, συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες.