Ανοιχτη Συνέλευση Μηχανικών – Πρακτικά Παρασκευής 23/7

 – Την Παρασκευή στις  24/7 έγινε η προγραμματισμένη συνέλευση  με την παρουσία σχετικά λίγων συναδέλφων, πράγμα αναμενόμενο λόγω τέλους Ιουλίου (ελπίζω όχι…εποχής)

– Στην αρχή έγινε ενημέρωση για την πρώτη συνάντηση που έγινε στις 21/7 για τη συγκρότηση του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης στην Αθήνα, στην οποία συμμετείχαν μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών, που κατέληξε με την προοπτική-κάλεσμα μιας μεγάλης ανοιχτής συνέλευσης όπου θα συγκροτηθεί το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης, με όσο το δυνατόν περισσότερες συμμετοχές, στην Αθήνα, την Τρίτη 15 Σεπτέμβρη, σε χώρο που θα ανακοινωθεί. 

– Αν και είχαν ορισθεί ΄ήδη 4 θέματα για συζήτηση στην ημερήσια διάταξη, μπήκε σαν πέμπτο θέμα ( και μοναδικό που συζητήθηκε διεξοδικά)  το θέμα των εισφορών και των υπο ανάρτηση ειδοποιητηρίων.

– Διαβάστηκαν και συζητήθηκαν τα άρθρα 38 και 39 του νέου νόμου (Στρατούλη) καθώς και η ερμηνευτική εγκύκλιος που ακολούθησε σύμφωνα με την οποία και οι προ του ΄93 ασφαλισμένοι συνάδελφοι μπορούν να επωφεληθούν της προνομιούχας μεταχείρησης (!) μόνο εφόσον δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή έχουν κάνει ρύθμιση που είναι ενεργή.

– Έγινε από συνάδελφο που έχει προχωρήσει σε ρύθμιση μια ενημέρωση για τις προυποθέσεις και τη διαδικασία.

– Εκφράστηκε από πολλούς συναδέλφους η οργή για τη συνεχιζόμενη αγνόηση της δινής καταστασης στην οποία έχουν οδηγηθεί οι εργαζόμενοι μηχανικοί και για τα υποτιθέμενα μέτρα ανακούφισης (άρθρα 38 και 39) που απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν τη σχετική δυνατότητα άρα πρακτικά σε μικρή κατηγορία συναδέλφων.

– Αποφασίστηκε η παράσταση όσων το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων από μεριάς ΑΣΜ στη Διοικούσα του ΤΣΜΕΔΕ που θα γίνει τη Δευτέρα 3.00 μ.μ. στο νέο κτίριο του Ταμείου.

– Επίσης, η συνέλευση αποφάσισε να ενεργοποιήσει εκ νέου την επιτροπή για το Ασφαλιστικό (που είχε σταματήσει τις εργασίες της) από Σεπτέμβρη πιο οργανωμένα και με περισσότερες διαθεσιμότητες…

– Τέλος εκφράστηκε η σκέψη ότι η ΑΣΜ έχει αναλωθεί υπερβολικά με το θέμα του Ασφαλιστικού, πράγμα που την οδηγεί σε πιθανό… μαρασμό.

– Ορίστηκε επόμενη συνέλευση την Τετάρτη στις 7.30 μ.μ. στο ΤΕΕ με αποκλειστικό θέμα τη στάση μας και πιθανή ανακοίνωση πάνω στο θέμα των ειδοποιητηρίων.

 Σας καλούμε να έρθετε όλοι και να συμμετέχετε στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών. H παρουσία σας είναι σημαντική για να αποφασίσουμε τη δράση μας για τα συλλογικά μας προβλήματα. Θα συζητήσουμε για τα εξής θέματα:

  • Η Συνέλευση και η δράση της στα πλαίσια του γενικότερου κοινωνικού κινήματος στις συνθήκες που διαμορφώνονται.
  • Η ολοκλήρωση των διεκδικήσεών μας μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο κοινωνικών διεκδικήσεων που πρέπει να προωθηθεί στην κατεύθυνση του πρόσφατου ΟΧΙ.
  • Συνεισφορά των μηχανικών που ανήκουν στον κόσμο της εργασίας στην συγκρότηση ενός εκ-των-κάτω-αναδυόμενου προγράμματος συλλογικής οικονομικής επιβίωσης και άμυνας σε πιθανό οικονομικό αποκλεισμό.
  • Η στάση των φορέων των μηχανικών το τελευταίο χρονικό διάστημα, τόσο στα προβλήματα που μας απασχολούν όσο και στις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

Αν θέλετε κάποιο ακόμα θέμα να συζητηθεί ενημερώστε μας.

Προσκαλούμε όλους τους συμμετέχοντες στην Ανοιχτή Συνέλευση, αλλά και όλους όσους θεωρούν ότι ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ανατρέπονται όσα καταστρατηγούν τα δικαιώματα και τις ζωές μας, στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών στο ΤΕΕ από τις 7,30 μέχρι τις 10,30 μ.μ.

Τα θέματα που μας αφορούν όλους δεν κινούνται, αν δεν τα κινήσουμε όλοι μας… συντονισμένα!

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.

Αντιστεκόμαστε συλλογικά, οργανωνόμαστε, συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες.