Αύριο τα νέα για τον Ρωμανό από τον Άρειο Πάγο – Σε κρίσιμο σημείο η υγεία του

Δεν κατέθεσε την αναμενόμενη αναίρεση της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Το αίτημα είχε γίνει από τον δικηγόρο του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκο Ραγκούση, μετά την αρνητική απόφαση του Συμβουλίου για τις εκπαιδευτικές άδειες του κρατούμενου.

Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης πήγε στο Εφετείο για να δεί πώς εξελίσσεται η υπόθεση και από εκεί δήλωσε στο newpost ότι ο ίδιος εγγυάται «νομικά και ηθικά ότι ο Νίκος Ρωμανός θα τηρήσει τους όρους των εκπαιδευτικών αδειών που θα λάβει» ενώ διαβεβαιώνει ότι ο πελάτης του δέχεται και να λαμβάνει άδειες με τη χρήση του συστήματος γεωεντοπισμού («βραχιολάκι»).

Νωρίτερα, ο πατέρας του κρατούμενου, Γιώργος Ρωμανός, είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό. Ο Αντώνης Σαμαράς του είπε ότι δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης. 

Η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού

Ο Νίκος Ρωμανός μετρά, ήδη 29 ημέρες σκληρής απεργίας πείνας. Σύμφωνα με την γιατρό που ο ίδιος επέλεξε για να τον παρακολουθεί, Λίνα Βεργοπούλου, ο κρατούμενος δεν έχει δεχτεί, όλες αυτές τις ημέρες, ούτε τον ορό που του έχουν προτείνει «παρ’όλο που του έχουμε εξηγήσει ότι δεν πρόκειται περί σίτισης».

Η κατάσταση της υγείας του, όπως δήλωσε στο newpost και ο πατέρας του, Γιώργος Ρωμανός, είναι σε κρίσιμη καμπή.

Περισσότερο, όμως, τους φοβίζει η απόφασή του να προχωρήσει και σε απεργία δίψας, την ημέρα που θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη φοίτηση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι άλλοι τρεις απεργοί πείνας

Ήδη συμπλήρωσε 21 ημέρες απεργίας πείνας και ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ένας από τους συμμετέχοντες στη ληστεία του Βελβεντού.

Ο Μιχαηλίδης νοσηλεύεται στο Τζάνειο και η κατάστασή του ακόμη δεν ανησυχεί τους γιατρούς.

Οκτώ ημέρες απεργίας πείνας συμπλήρωσαν οι άλλοι δύο κρατούμενοι για τη ληστεία, Δημήτρης Μπουρζούκος και Δημήτρης Πολίτης.

«Είναι καλά και οι δύο, παραμένουν στα κελιά τους στον Κορυδαλό, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν για συμπαράσταση στον Νίκο», λέει στο newpost η Λίνα Βεργοπούλου.

αναδημοσίευση από: http://newpost.gr/post/405150/ayrio-ta-nea-gia-ton-rwmano-apo-ton-areio-pago-se-krisimo-shmeio-h-ygeia-toy

Leave a Reply

Your email address will not be published.