Ζωντανή ενημέρωση από το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης – Χτυπήθηκε άγρια η συγκέντρωση της ΒΙΟΜΕ – Συνέλευση στις 18:00 μπροστά από το Υπουργείο Εργασίας

Στη σελίδα του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ θα υπάρχει συνεχής και άμεση ενημέρωση από την εξέλιξη του Καραβανιού Αγώνα και Αλληλεγγύης. στο οποίο συμμετέχουν εργαζόμενοι από τη ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη και τους ΡΟΜΠΕΝ του Ξύλου στην Πατρίδα Ημαθίας, καθώς και αλληλέγγυοι, διεκδικώντας άμεση λύση για τα αυτοδιαχειριζόμενα εργοστάσια. Το Καραβάνι ξεκινάει την Πέμπτη 30 Ιουνίου το πρωί από τη Θεσσαλονίκη και μετά απο σύντομες στάσεις σε άλλες πόλεις και μια μεγάλη συνέλευση εργαζόμενων και αλληλέγγυων στο Θέατρο Εμπρός, στην Αθήνα την Πέμπτη στις 20.00, κορυφώνεται με μια διαμαρτυρία διαρκείας στο Υπουργείο Εργασίας, απο την Παρασκευή το πρωί.
Το καραβάνι συμπίπτει με την πάροδο της εξάμηνης αναβολής του πλειστηριασμού του ακίνητου στο οποίο στεγάζεται η ΒΙΟΜΕ, σαφή ένδειξη ότι, παρά τις εξαγγελίες, ούτε αυτή η κυβέρνηση έχει σκοπό να αναγνωρίσει τα δεδομένα του αγώνα και να επιτρέψει στην κοινωνία να πάρει στα χέρια της την παραγωγή και το βιοπορισμό της. Θα βρει μπροστά της τον ανυποχώρητο αγώνα όσων υπερασπίζονται τις κοινωνικές και εργατικές ανάγκες!

 

Παρασκευή 1 Ιουλίου, 15.00
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν, ενώ οι διαδηλώτες ανασυντάχτηκαν. Οι εργαζόμενοι κατάφεραν τελικά να κατασκηνώσουν, και δηλωνουν ότι θα παραμείνουν εδώ μέχρι την τελικη ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Καλούν όλους τους αλληλέγγυους σε συνέλευση μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας σήμερα στις 18.00!

 

 Παρασκευή 1 Ιουλίου, 13.50
Αγρια καταστολή μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας!
 Ούτε δέκα λεπτά δεν είχαν περάσει από το τέλος της συνάντησης στο Υπουργείο Εργασιας, όταν η αστυνομία επιτέθηκε σε εργαζόμενους και αλληλέγγυους που προσπαθούσαν να κατασκηνώσουν μπροστά στο υπουργείο. Υπήρξε άγριος ξυλοδαρμός, χρήση χημικών και προσαγωγές. Η ΕΥΘΥΝΗ ΒΑΡΥΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.