Κάρτα Ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ

Σε λειτουργία θέτει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας την «κάρτα» ασφαλισμένου του ΕΟΠΥΥ, η οποία θα αποτελεί το διαβατήριο του ασθενούς για την είσοδό του στο δίκτυο υπηρεσιών υγείας του Οργανισμού. Ο κάθε ασφαλισμένος θα λάβει έναν «κρυφό κωδικό» τον οποίο και θα χρησιμοποιεί κατά την προσέλευσή του στις δομές υγείας και πριν απ’ οποιαδήποτε συναλλαγή.
Αύριο -εκτός απροόπτου- ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης θα παρουσιάσει τον ηλεκτρονικό ασφαλιστικό φάκελο υγείας, (τόσο τον φάκελο, όσο και την «κάρτα» ασφαλισμένου είχε παρουσιάσει η «Κ» την Κυριακή 5/10/2014) που αποτελεί το βασικό βήμα για την εφαρμογή της κάρτας ασφάλισης και ο οποίος περιλαμβάνει αναλυτικά όλες τις παροχές υγείας που έλαβε ο ασφαλισμένος και τις οποίες αποζημίωσε ο ΕΟΠΥΥ.
Ηλεκτρονικός φάκελος υγείας για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
Την εφαρμογή του ηλεκτρονικού φακέλου Υγείας για κάθε ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, και ο πρόεδρος του Οργανισμού, Δημήτρης Κοντός. Πρόκειται για ένα σύστημα καταγραφής όλων των ιατρικών επισκέψεων, εξετάσεων, φαρμάκων και άλλων παροχών, των οποίων κάνει χρήση ο ασθενής.
Στόχος είναι ο ηλεκτρονικός φάκελος Υγείας να συμβάλλει στην καταπολέμηση της υπερσυνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων, αφού επιτρέπει σε πραγματικό χρόνο τον έλεγχο των παροχών προς κάθε ασφαλισμένο.
«Μέσω του συστήματος αυτού θα ελέγχεται εν τη γενέσει της και θα μπλοκάρεται οποιαδήποτε προσπάθεια υπερχρέωσης του ΕΟΠΥΥ, αφού αν, για παράδειγμα, ο γιατρός συνταγογραφήσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ίδια εξέταση στον ασφαλισμένο, το σύστημα θα τον εμποδίζει να ολοκληρώσει την ενέργεια» εξήγησε ο κ. Κοντός.
Από την πλευρά του, ο κ. Βορίδης συμπλήρωσε ότι ο ηλεκτρονικός φάκελος Υγείας θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία της Ατομικής Κάρτας Υγείας του κάθε ασφαλισμένου, η οποία θα επιτρέπει στον γιατρό να έχει πλήρη εικόνα του ιστορικού των παροχών.
Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να δημιουργήσει τελικά τον ηλεκτρονικό φάκελος για κάθε ασθενή, ο οποίος θα περιέχει τις εξετάσεις, τις διαγνώσεις, το ιστορικό νοσηλείας και κάθε πληροφορία που σχετίζεται με την υγεία του, και θα αντικαταστήσει το σημερινό βιβλιάριο ασθενείας.
Μαίρη Μπιμπή
http://news.in.gr/
Αναδημοσίευση από http://www.iekemtee.gr/el/%CE%B5%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82/11385-%CE%BA%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%85%CF%85

Leave a Reply

Your email address will not be published.