Όλοι την Πέμπτη 07/07/16 στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη σωτηρία των μνημείων και του δάσους της Βουλιαγμένης

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα συζητηθεί την Πέμπτη 7 Ιουλίου το θέμα της σχεδιαζόμενης καταστροφικής, παράνομης και αντισυνταγματικής  για τα ιστορικά μνημεία και το δάσος της χερσονήσου της Βουλιαγμένης επένδυσης. Συγκεκριμένα το Περιφερειακό Συμβούλιο θα κληθεί  να γνωμοδοτήσει για το νέο Ειδικό Σχέδιο Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ).

 

Είναι φανερό ότι η παρουσία όλων μας είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία. Ιδιαίτερα όσες και όσοι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δώσει πολύμορφες μάχες και έχουμε καταθέσει προτάσεις για να σωθεί ο αρχαιολογικός και ο δασικός πλούτος της χερσονήσου της Βουλιαγμένης.

 

Πολύ περισσότερο μάλιστα που το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έχει γνωμοδοτήσει ακόμη για το νέο ΕΣΧΑΔΑ (το προηγούμενο όπως είναι γνωστό το είχε απορρίψει, γιατί το θεώρησε καταστροφικό για το περιβάλλον)

 

Tο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής θα συνεδριάσει την Πέμπτη, 7-Ιουλίου-2016 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός), 200μ από το σταθμό μετρό Εθνική Άμυνα.

 

Για ενημέρωση επισυνάπτουμε την πρόταση  για δημιουργία Αρχαιολογικού και Περιβαλλοντικού Πάρκου στη Χερσόνησο της Βουλιαγμένης. Την πρόταση διαμόρφωσε η  Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Πολιτών για την Προστασία της Χερσονήσου της Βουλιαγμένης, με τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και επιστημόνων από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
H πρόταση έχει κατατεθεί και στην Περιφέρεια Αττικής.

 

Η γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.