Έκτακτη Συνέλευση την Παρασκευή 07/02/14 στο ΤΕΕ (Νίκης 4)

στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου.  Καλούμε όλους τους συναδέλφους μηχανικούς αλλά και όλους τους συν-ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ που θέλουν να συμμετάσχουν σε συζήτηση και οργάνωση των επόμενων δράσεων και  κινητοποιήσεων.

  • Ενημέρωση σχετικά με τα πεπραγμένα της εβδομάδας
  • Το φορολογικό πρόβλημα (υπερφολόγηση και χαράτσια) και ο ενδεχόμενος κοινός τόπος αγώνα και δράσης με το σύνολο των φορολογούμενων.
  • Οργανωτικά θέματα σχετικά με την κινητοποίηση στο ΤΣΜΕΔΕ.
  • Οργανωτικά θέματα σχετικά με την επόμενη μεγάλη κινητοποίηση στο ΕΤΑΑ.
  • Δημιουργία επιτροπής συντονισμού φορέων συνασφαλισμένων.

Η ενημέρωση και κοινοποίηση πληροφοριών σχετικά με τα παραπάνω στο μεσοδιάστημα είναι βασική για την αποτελεσματικότητα της Συνέλευσης της Παρασκευής.

Εφόσον υπάρχει και κάποιο άλλο θέμα που επείγει ή ενδιαφέρει αρκετά μπορεί να γίνει θέμα προς συζήτηση επιτόπου

Επίσης καλούμε και όσους από τους συνασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ θέλουν να παραβρεθούν στη συνέλευση για συζήτηση και για να οργανώσουμε τις επόμενες κοινές δράσεις μας.

Συνασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ είναι οι: γιατροί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, εργολήπτες, μηχανικοί

Προσέλευση από τις 6,30μμ, ξεκινάμε στις 7,00μμ

Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών

 

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/02/2014

Παρόντες 20:53: 32 συνάδελφοι

Σήμερα, Παρασκευή 07 Φεβρουαρίου στον 8ο όροφο των γραφείων του ΤΕΕ, οδός Νίκης 4, συνεδρίασε με τα παρακάτω θέματα και έγιναν οι παρακάτω τοποθετήσεις / ενημερώσεις:

– Απαιτείται διαθεσιμότητα για το συντονισμό. Δεν υπάρχει εναλλαγή προσώπων ώστε να αποφεύγεται ο φόρτος σε λίγα μόνο άτομα.

– Ένα σχόλιο για να δημοσιευτεί, πρέπει κάποιος να το εγκρίνει. Συμφωνείται ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα γραφόμενά του στη λίστα. Θα πρέπει να τονιστεί στον κόσμο που μπαίνει στη σελίδα, είναι ότι μπορεί να σχολιάζει ο καθένας ό,τι θέλει, η φυσική παρουσία είναι αυτή που μετράει.

– Υπάρχουν κάποιες συνελεύσεις μηχανικών σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, με τις οποίες πρέπει να να έρθουμε σε επαφή. Υπάρχει πρόταση για συνεργασία με το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών για να μπορεί να ενημερώσει τους κατά τόπους συναδέλφους ανά την επικράτεια σχετικά με τα θέματα θεώρησης των βιβλιαρίων και των εισφορών.

– Σχολιάστηκε το περιστατικό συνάδελφου στο ΤΣΜΕΔΕ, που ζητούσε να ασφαλίσει το βιβλιάριό του.

– Συνάδελφος όπου παραβρέθηκε στην παροχή νομικών συμβουλών στο “Φλοράλ” την Τετάρτη 5/2/2014 και μετέφερε το κλίμα και τις διεργασίες. Νομικός που παρευρισκόταν εκεί, πρότεινε να γίνει εξώδικο στο ΕΤΑΑ και στου Υπουργείο Εργασίας για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

– Το ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ έχει θετική εισήγηση για τις 18 αιτήσεις θεώρησης των ατομικών περιπτώσεων των ανασφάλιστων συναδέλφων. Είχε ζητηθεί συνάντηση με τον υπουργό εργασίας. Υπάρχει η εικασία ότι το υπουργείο με τις παλινωδίες μεταξύ διοίκησης του υπουργείου και των υπαλλήλων του ΤΣΜΕΔΕ προσπαθεί να υποβιβάσει το θέμα για να μην έρθει στην επιφάνεια. Διοικητικά πρέπει να σφραγιστεί από το Τμήμα Εισφορών.

– Υπάρχει μια πρόταση για συνάντηση με τους εργαζομένους στο ΤΣΜΕΔΕ, στο ΕΤΑΑ και στο ΚΕΑΟ για να βρεθούν επαφές με τα σωματεία. Να δημιουργηθεί ένα κλίμα αλληλοεμπιστοσύνης και συμμαχίες με εργαζόμενους εκεί, ώστε να υπάρχει αλληλοενημέρωση.

– Ο Βρούτσης είπε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν το αυτοδιοίκητο. Τώρα με την ενοποίηση των ταμείων έχουν αλλάξει τα δεδομένα με τα σωματεία τους. Υπάρχει μία υποψία και ανησυχία από τους εργαζομένους ότι το ΚΕΑΟ είναι μια Κερκόπορτα για να εισβάλλουν στην περιουσία των ασφαλισμένων.

– Παλαιότερα, με απόφαση της Διοικούσας, μπορούσαν να σφραγιστούν βιβλιάρια ανασφάλιστων συναδέλφων. Λέγεται ότι αυτό δεν γίνεται τώρα , γιατί τα χαρτιά δεν ανεβαίνουν από τον ένα όροφο στον άλλον, δηλαδή γιατί οι αποφάσεις της Διοικούσας δε φτάνουν στους υπαλλήλους.

– Γίνεται πρόταση να γίνει μία δυναμική κινητοποίηση στο ΤΣΜΕΔΕ. Να γίνει προσφυγή εναντίον της Νομικής Υπηρεσίας του ΤΣΜΕΔΕ. Να γίνει κλιμάκωση αν δε σφραγιστούν βιβλιάρια.

– Τοποθέτηση υπάρχει ότι το όριο για το διάλογο και τη διπλωματία με τους ιθύνοντες έχει αρχίσει να φτάνει σε κάποιο όριο. Πέραν αυτού πρέπει να υπάρξουν συστηματικές κινητοποιήσεις. Να γίνει ενημέρωση των παρατάξεων σχετικά με τις κινητοποιήσεις. Να γίνει ανοιχτή επιστολή, με δημοσιοποίηση σε ραδιόφωνο.

– Να ζητηθούν από τους Συλλόγους να στείλουν ηλεκτρονικές διευθύνσεις στη Συνέλευση ώστε να ενημερώνονται οι συνάδελφοι.

– Να ρωτηθεί το mixanikos.gr πόσο μπορεί να μπει ένα διαφημιστικό στη σελίδα τους.

– Για το εξώδικο της Δευτέρας: να συνταχτεί. Υπάρχει πρόταση για συνάντηση με το δικηγόρο που έχει ένα ιστολόγιο και θα μπορούσε να δώσει πληροφορίες, είτε με το δικηγόρο Σ.

Η συνέλευση έλαβε τις παρακάτω επτά αποφάσεις:

– Για τα εξώδικα, εντός της ερχόμενης εβδομάδας να γίνει έρευνα με δικηγόρο

– Τη Δευτέρα, κινητοποίηση να ληφθεί η γραπτή απόφαση από τη Διοικούσα να σφραγιστούν τα βιβλιάρια των 18 συναδέλφων. Αν δε γίνει, διάλυση του ΔΣ.

– Συνάντηση με το Βρούτση και παρουσία μας, ότι ο Γαμβρίλης έχει δηλώσει παρουσία μας σε αυτόν.

– Ανοιχτή Επιστολή της Συνέλευσης προς τους εργαζόμενους των ταμείων και συνάντηση με τα σωματεία τους.

– Δημοσιότητα: συνέντευξη τύπου, με χρονικό ορίζοντα 2 εβδομάδων.

– Επόμενη πιο δυναμική κινητοποίηση στο ΤΣΜΕΔΕ: να αποφασιστεί σε επόμενη συνέλευση. Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη για μοίρασμα φυλλαδίων στο ΤΣΜΕΔΕ. Ορισμός ζευγαριών που θα τα μοιράζουν.

– Παρεμβάσεις σε όλους τους Συλλόγους να διακινήσουν τις ανακοινώσεις μας. Θέλει ένα συνοδευτικό κείμενο για τις δράσεις. Θα γραφτεί Το κείμενο και θα σταλεί από το κοινό mail.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.