Εκκένωση τριών καταλήψεων στέγης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Εκκενώθηκαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τρεις καταλήψεις στέγης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά 107 άτομα προσήχθησαν, εκ των οποίων 33 πρόσφυγες οι οποίοι μεταφέρονται σε δομές φιλοξενίας και 74 αλληλέγγυοι, των οποίων οι προσαγωγές έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις.

 
 27 Ιουλίου 2016 07:44:04

Στην εκκένωση τριών καταλήψεων στέγης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη προχώρησε το πρωί η Αστυνομία.  Συγκεκριμένα, περίπου στις 5 το πρωί ξεκίνησαν αστυνομικές επιχειρήσεις στην κατάληψη του πρώην Ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» στην οδό Λαμπράκη στην Άνω Τούμπα, στη Hurriya στην οδό Καρόλου Ντηλ 34 δίπλα στην πλατεία Άθωνος και στο  Μανδαλίδειο κτίριο στην λεωφόρο Νίκης.

Κατά την διάρκεια των εκκενώσεων, προσήχθησαν 107 άτομα – πρόσφυγες και αλληλέγγυοι – και μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια. Από αυτούς, 33 πρόσφυγες οι οποίοι δεν διώκονται ποινικά μεταφέρονται σε δομές φιλοξενίας ενώ οι 74 προσαγωγές αλληλέγγυων έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις.

‘Εχει γίνει παραγγελία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και για τις τρεις καταλήψεις ενώ προηγήθηκαν μηνύσεις από τους ιδιοκτήτες των τριών κτιρίων, δηλαδή από το πανεπιστήμιο για την κατάληψη στο Μανδαλίδειο κτίριο, από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για την κατάληψη στο πρώην Ορφανοτροφείο και από τον ιδιoκτήτη της πολυκατοικίας για την Hurriya.
Στο κτίριο του πρώην Ορφανοτροφείου που συνεχίζει να είναι περικυκλωμένο από τα ΜΑΤ έχει μπει μπουλντόζα και γκρεμίζει τοίχους. Να σημειωθεί πως εντός του βρίσκεται εξοπλισμός σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που είχαν συλλέξει οι αλληλέγγυοι το προηγούμενο διάστημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.