Ενημέρωση από την κινητοποίηση στο ΤΣΜΕΔΕ 20/01/14

Τη Δευτέρα ανεβήκαμε περίπου 40 άτομα στη συνεδρίαση του ΔΣ. Στην αρχή η υποδοχή ήταν αρκετά εριστική και κατηγορηματικά αρνητική. Στη συνέχεια αφού θέσαμε ένα προς ένα τα θέματα για τα οποία είχαμε πάει
 δηλαδή:
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους ανεξάρτητα από οφειλές ,
Άρνηση αποστολής στοιχείων στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών-ΚΕΑΟ,
Άρση των άθλιων όρων διακανονισμού οφειλών,
Αναγνώριση των ανέργων και υπό-απασχολούμενων συναδέλφων,
Μη υποχρέωση καταβολής εισφορών σε όσους δεν έχουν επαρκές εισόδημα,
Γενική δραστική μείωση εισφορών,
Προστασία χαμηλόμισθων συναδέλφων,
Ασφαλιστική ενημερότητα  για τους συναδέλφους μηχανικούς -ανεξαρτήτως οφειλών.

Για το θέμα της περίθαλψης που ήταν και το βασικότερο, αρχικά η απάντηση ήταν αρνητική,  λέγοντας ότι δεν φτάνουν ούτε οι αιτήσεις στο ΔΣ, διότι δεν τις ανεβάζουν οι υπάλληλοι οι οποίοι φοβούνται την απόλυση. Εν τέλει αποφασίστηκε ένας τρόπος με την υποβολή αίτησης και ένστασης την ίδια στιγμή στο πρωτόκολλο,  και λέχθηκε ότι με αυτές παραμάσχαλα αλλά και με τα υπόλοιπα αιτήματα θα πήγαινε ο πρόεδρος  στο υπουργείο για να τα θέσει υπόψη του Υπουργού. Αποφασίστηκε την επόμενη ημέρα Τρίτη στις 10, 00, να πάνε όσοι ήθελαν και μπορούσαν να κάνουν τις αιτήσεις-ενστάσεις, πράγμα που έγινε.  Αποτελέσματα ακόμα δεν υπάρχουν και από όσο φαίνεται ούτε αυτό θα είναι απλό και σύντομο. Ας συνεχίσουν να γίνονται αιτήσεις, με ή χωρίς δικαιολογητικά (εκκαθαριστικά, σημειώματα γιατρών, ή ότι άλλο).
 Για τα υπόλοιπα αιτήματα ακούσαμε συμφωνίες και ευχολόγια.
Θα ξαναπάμε στο ΤΣΜΕΔΕ πιθανότερα τη Δευτέρα 3/2, αλλά αυτό θα αποφασιστεί μετά βεβαιότητας κατά τη συνέλευση της Παρασκευής 31/01.

ΕΜΕΙΣ ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΩΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΩΦΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.