Eνημέρωση από την κινητοποίηση στο ETAA 23/01/2014

Στη σημερινή κινητοποίηση κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας της ανοικτής συνέλευσης μηχανικών, κάλεσαν επίσης το τμήμα Αττικής του ΣΑΔΑΣ, η ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, το ΣΜΤ καθώς και το ΤΕΕ ο καθένας με το κάλεσμα του.
Θυμηθήκαμε λίγο τις περσινές μας κινητοποιήσεις μια και σήμερα υπήρξε συμμετοχή άνω των 150 συναδέλφων, και η παρέμβαση ήταν αρκετά δυναμική. Αφού διακόψαμε τη συνεδρίαση κάποιο άτομο από τη συνέλευσης παρουσίασε τα αιτήματα μας, τα οποία επαναλαμβάνουμε σε κάθε δυνατή ευκαιρία.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αιτημάτων της Ανοιχτής Συνέλευσης ο Σελιανάκης σχολίασε ειρωνικά αν νομίζουμε ότι το ΕΤΑΑ είναι “φιλόπτωχο ταμείο” (φυσικά και θα γίνει όμως, μιας και οι πολιτικές που υπηρετούν μας έχουν κάνει όλους φτωχούς).
Μετά παρουσιάστηκε η απόφαση του ΣΑΔΑΣ Αττικής, και αναφέρθηκαν αποφάσεις διάφορων φορέων όπως το ΣΜΤ και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης… 
Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ, αφού διάβασε ένα κείμενο που είπε ότι είναι απόφαση της ΔΕ του ΤΕΕ και στο οποίο μεταξύ άλλων ζητάει αναβολή του ΚΕΑΟ μέχρι τα τέλη Μάρτη,  κατέθεσε την πρόταση του στο ΔΣ.
Τελευταίος πήρε το λόγο συνασφαλισμένος δικηγόρος ο οποίος παρουσίασε τα αντίστοιχα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νομικοί λέγοντας ότι 70% των δικηγόρων πλέον αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές για τους γνωστούς λόγους ανεργίας και  έλλειψης ικανών πόρων και εξέθεσε τους λόγους για τους οποίους ο ΔΣΑ δεν έχει αποστείλει θέσεις σχετικά με το ΚΕΑΟ (εκλογές το Φλεβάρη) καθώς και τις ευθύνες που έχουν τα μέλη του ΔΣ του ΕΤΑΑ όσο εφαρμόζουν αντικοινωνικές και αντισυνταγματικές νομοθεσίες όπως αυτή του ΚΕΑΟ.
Επειδή το θέμα δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη του ΔΣ βγήκαμε από την αίθουσα .
 
Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση της 19/12/2013 (στην οποία μειοψήφησαν ο κος Σελιανάκης και ο κος Κωστάκης) αναφέρει:
“1) Δεν αποστέλεται κατάλογος βεβαίωσης οφειλών στο ΚΕΑΟ
2) Το θέμα θα επανέλθει στο ΔΣ μετά της 31.1.2014 , εφ’ όσον υπάρξει τοποθέτηση από τους φορείς των ασφαλισμένων με αντικείμενο την είσπραξε οφειλομένων εσόδων.”
 
Στη συνέχεια σε επιτόπια συνέλευση στο ισόγειο κάναμε μια πρόχειρη εκτίμηση της κατάστασης, και συμφωνήσαμε ότι:
α. παρακολουθούμε από την Τρίτη (που ορίζεται η ημερήσια διάταξη) τη θεματολογία του ΕΤΑΑ και παρεμβαίνουμε σε περίπτωση που τεθεί το θέμα
β. την Τετάρτη 29/1 παρεμβαίνουμε στην ανοικτή συζήτηση που οργανώνει το ΤΕΕ για το θέμα και καλεί φορείς
γ. καλούμε όλους τους συναδέλφους σε επόμενη Ανοικτή Συνέλευση Μηχανικών την επόμενη Παρασκευή 31/1 στις 6:30 στο ΤΕΕ για αποφάσεις και συντονισμό

Leave a Reply

Your email address will not be published.