Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών κατέθεσε τις προτάσεις της για το ασφαλιστικό

Η Ανοιχτή συνέλευση μηχανικών, ύστερα από αρκετές συζητήσεις και συλλογικές αποφάσεις που πάρθηκαν, έκανε παρέμβαση-ερώτηση στη συγκέντρωση στο ΤΕΕ του Σύριζα όπου μίλησαν οι Δραγασάκης και Γιαννόπουλος την Τετάρτη 15/01. Να σημειωθεί ότι ο συνάδελφος Γιάννος Γιαννόπουλος κατέβηκε ως υποψήφιος  με το Σύριζα και  έχει συμμετάσχει και στις διαδικασίες της Ανοιχτής Συνέλευσης. Οι προτάσεις μας για το ασφαλιστικό που κατατέθηκαν είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας στις ομάδες εργασίας για το ασφαλιστικό, αλλά και στην ίδια τη συνέλευση, με την απαίτηση να ληφθούν υπ’οψιν στις όποιες διεργασίες γίνουν για το τεράστιο αυτό πρόβλημα. Οι μηχανικοί περιμένουμε ότι θα κληθούμε σε διάλογο και συνδιαμόρφωση των θεσμών που μας αφορούν, και θα το διεκδικήσουμε από τη νέα κυβέρνηση.

Το video της συγκεκριμένης εκδήλωσης μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ.

Κριτική στην ομιλία του κ Δραγασάκη, με τον τίτλο “Σχετικά με την ομιλία του κ. Δραγασάκη στο ΤΕΕ και τα ανοιχτά ζητήματα των μηχανικών”, έγινε από μέρος μέλους της Ανταρσύα που συμμετέχει και στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών και μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

Ακόμα ένας υποψήφιος στις εκλογές είναι ο Σ. Κοντομάρης με την Ανταρσυα που συμμετέχει και στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, και γράφει εδώ.

Το άρθρο Μηχανικοί και εκλογές – ερωτήματα προς την επόμενη κυβέρνηση, από πλευράς της Συσπείρωσης Αριστερών Μηχανικών, καταγράφει μερικούς σημαντικούς προβληματισμούς προς τη νέα κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι το κείμενο-πρόταση της συνέλευσης για το Ασφαλιστικό, είναι work-in-progress, και είναι ανοιχτό σε κριτική, βελτίωση, σχολιασμό και διακίνηση.

Να σημειωθεί επίσης ότι οι προσωπικές απόψεις του καθενός που συμμετέχουν στην Ανοιχτή Συνέλευση, βαρύνουν τον καθένα που τις έχει και τις καταθέτει, χωρίς να αποτελούν αναγκαστικά θέσεις της συνέλευσης, η οποία αποφασίζει μέσω της ανοιχτής διαδικασίας της συνέλευσης.

Επόμενη Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών στο ΤΕΕ την Παρασκευή 30/01/15 στις 6,30.

Leave a Reply

Your email address will not be published.