Α. Στις αρχές Φεβρουαρίου (η ημερομηνία θα ανακοινωθεί) προγραμματίζουμε εκδήλωση συντονισμού με ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΑΑ-ΤΑΝ (Δικηγόρους) και του πρώην ΟΑΕΕ για το θέμα των συσσωρευμένων υπέρογκων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία  και την διαδικασία είσπραξης τους μέσω του ΚΕΑΟ.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης έχει συνδιαμορφωθεί, έως ενός σημείου, κι έχει προταθεί ως κοινό κάλεσμα στην εκδήλωση ένα κείμενο που περιλαμβάνει τις βασικές διεκδικήσεις μας για το συγκεκριμένο θέμα.

Αποφασίστηκε κατά αρχήν να διακινηθεί αυτό το κείμενο καθώς και να αναπτυχθούν οι διεκδικήσεις πιο αναλυτικά.

Β. Αποφασίστηκε να πάμε στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ την Τετάρτη 12/12 στις 11 π.μ. ώστε να ενημερωθούμε από τους αρμόδιους για τα εξής θέματα:

1. Για την πορεία της εξέτασης των αιτήσεων αναδρομικής διαγραφής από το ΤΣΜΕΔΕ μετά από αναδρομική διαγραφή από το ΤΕΕ.
2. Για το θέμα της χρέωσης εισφορών υπέρ ΕΦΚΑ όσων έχουν κλείσει βιβλία στην εφορία (δύο χρόνια μετά από την εφαρμογή του νόμου για την μη ασφάλιση ιδιότητας των μηχανικών).
3. Για την διαδικασία και τον χρόνο έκδοσης των εγγράφων που απαιτείται να προσκομισθούν στον ΟΑΕΔ για την απόδοση επιδόματος ανεργίας.
4. Για το θέμα της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων από τις υπηρεσίες του πρώην ΤΣΜΕΔΕ που είναι χρονοβόρα, ελλιπής και ασαφής πολλές φορές.
5. Για την επανενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΤΣΜΕΔΕ και υπηρεσία ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης.
6. Για ενημέρωση αν υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία ή αίτηση για αμφισβήτηση της οφειλής που αναγράφεται στο ατομικό ειδοποιητήριο του ΚΕΑΟ.
7. Για να μην ζητάνε έγγραφο έναρξης επαγγέλματος ……..
Γ. Αποφασίστηκε επίσης να παρέμβουμε στην διοικούσα του ΤΕΕ σχετικά με το θέμα της παράνομης διαδικασίας που ακολουθεί το ΚΕΑΟ για την είσπραξη των ασφαλιστικών οφειλών.

Σχετικά άρθρα:

  • Δεν υπάρχουν